Serviciul de avizare a suplimentelor alimentare

Stimati colaboratori,

Va informam ca in perioada 28.09.2016- 07.10.2016, Serviciul nostru isi va muta biroul  la parterul cladirii, motiv pentru care incetam activitatea cu publicul.

Va asteptam in casa noua din data de 10.10.2016.

Ne cerem scuze pentru inconvenientul creat si va multumim pentru intelegere.

Colectivul S.N.P.M.A.P.S

 

Click here for English version.

In atentia operatorilor!

        Avand in vedere interesul general legat de reducerea TVA la produsele alimentare, va comunicam ca suplimentele alimentare se incadreaza in categoria de “produse utilizate pentru a completa sau inlocui alimentele” si beneficiaza de TVA redus de la 1 iunie 2015.

SUPLIMENTELE ALIMENTARE care contin numai vitamine si minerale se notifica la Ministerul Sanatatii (Ord. 1069/2007).

Ca urmare a aplicarii in forta, din 14 decembrie 2012, a prevederilor Regulamentului UE nr. 432/ 2012 al CE, solicitam detinatorilor de notificari eliberate de SNPMAPS/INCDBA-IBA/IBA, care fac obiectul regulamentului mai sus mentionat, aducerea de urgenta a etichetelor si/sau prospectelor in vederea revizuirii, corectarii si actualizarii acestora. Va rugam sa atasati o copie a textului etichetei si a prospectului in format Microsoft Office Word 97 (fisier cu extensia .doc) pe un format electronic sau trimis prin e-mail la una din adresele persoanelor de contact din Compartimentul Notificari.

 
 

Conform Ordinului comun al M.A.P.D.R. si M.S. nr. 244/401/2005, privind prelucrarea, procesarea si comercializarea plantelor medicinale si aromatice.

 
Conform Ordinul M.A.D.R. nr. 1946/2014 pentru aprobarea 
Proceduriiprivind modul de realizare a notificării produselor finite
pe bază de plante medicinale, aromatice şi produse ale
stupului care se notifică de către operatorii din
domeniu şi se încadrează ca suplimente alimentare,
produse de uz intern sau extern, exclusiv produsele
cosmetice.
 
 

Conform Ordinului comun al M.A.P.D.R., M.S. si A.N.S.V.S.A. nr. 1228/2005/244/63/2006, privind comercializarea suplimentelor alimentare predozate de origine animala si vegetala si/sau a amestecurilor acestora cu vitamine, minerale si alti nutrienti.