INCDBA – IBA București are plăcerea să vă prezinte cel mai nou material video al Asociației Europene pentru Siguranța Alimentară SAFE consortium.

În octombrie 2017 a avut loc la Bruxelles workshopul SAFE consortium intitulat „Natural and Microbial Food Contaminants: Riskier Than We Think?”. La acest eveniment au participat membri ai Parlamentului European și comisari europeni ai departamentului Sănătate și Siguranță Alimentară, precum și reprezentanți ai mediului academic și ai industriei alimentare.

Scopul principal al acestei întâlniri a fost acela de a atrage atenția asupra contaminanților naturali și ai celor microbieni prezenți în produsele alimentare. Experții invitați au indicat care sunt consecințele grave ale microorganismelor de alterare și ale diverselor toxine care pot contamina produsele alimentare. Astfel, este urmărită consolidarea înțelegerii contaminărilor naturale și microbiene, precum și descoperirea miturilor ascunse în jurul cuvântului „natural”, atrăgând astfel atenția asupra acestui risc alimentar.

SAFE consortium este o asociație științifică internațională, non-profit și non-guvernamentală, fondată în Bruxelles în 2002. SAFE consortium reunește diferite organizații care desfășoară activități în domeniul siguranței alimentare, precum institute de cercetare publice sau private, universități, asociații sau societăți naționale sau internaționale, companii din industria alimentară și grupuri de lucru sau departamente din cadrul acestor organizații.

INCDBA – IBA București este membru SAFE consortium din ianuarie 2010, iar din 2013 face parte din Consiliul Executiv al asociației.

You may also like

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.