OPTIMEAT – Produse din carne cu ingrediente funcționale: salam pasteurizat cu adaos de uleiuri vegetale și nucă și preparat din categoria pastelor fine cu adaos de uleiuri vegetale și merișoare.

 

Dezvoltarea de noi preparate din carne prin adaos de ingrediente funcționale a avut ca scop creșterea conținutului în nutrienți și micronutrienți, cu impact benefic asupra sănătății.

S-au obținut, astfel, produse din carne cu conținut redus de grăsimi, modificarea profilului lipidic prin scăderea conținutului în acizi grași saturați și creșterea conținutului de acizi grași nesaturați, creșterea conținutului în minerale, vitamine, compuși fitochimici.

Nucile sunt considerate ingredient funcţional pentru produsele din carne datorită compoziţiei lipidelor (acizi grași mononesaturați dintre care acidul oleic reprezintă 18 % din totalul acizilor graşi şi acizi grași polinesaturați dintre care acidul linoleic şi α-linoleic reprezintă între 12 şi 58 % din totalul acizilor graşi), conținutului în steroli, polifenoli şi fibre, precum şi a unor micronutrienţi cum ar fi zincul şi fierul.

Merișoarele fac parte din categoria fructelor de pădure, cele mai bune surse alimentare de compuși bioactivi (acizi fenolici, flavonoide, antociani, acid ascorbic), care individual sau combinat aduc beneficii pentru sănătate, cum ar fi prevenirea tulburărilor inflamatorii, boli cardiovasculare, efect chemoprotectiv. Proprietățile lor antioxidante au generat un interes deosebit pentru nutriționiști și tehnologi din industria alimentară.

Produsele le găsiți in magazinele CRISTIM.

 

Mai multe despre proiect aici

 

 

You may also like

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.