Servicii

Laborator Microbiologie-Elisa

2020-02-03

Resursă umană: 2 biologi și 3 ingineri biotehnologi dintre care 1 CSII, 3 CSIII și 1CS; 2 tehnicieni.

Echipamente din laborator Microbiologie–Elisa

Nr.crt. ELISA

Echipament (selecție)

Activități

1.

AllegraTM 2IR Centrifuge Beckman Coulter

Detectare micotoxine: deoxinivalenol, aflatoxine totale, zearalenona, ochratoxina A, gliadina* Detectare antibiotice, vitamine complex B, soia

2.

Spectrofotometru STAT FAX 303

3.

Agitator GFL 3017 cu agitare rotativă plană

4.

Sonda eşantionare cereale – Multisampler V4A

5.

Spectrofotometru Sunrise (Tecan) Soft Magellan (Tecan) Soft Ridawin (R-Biopharm, Germania)

6.

Moară ultracentrifugală RETSCH ZM 200

7.

Agitator vortex Heidolph Reax Top

8.

Agitator de plăci Heidolph Titramax 101

9.

Spălător Columbus M8/Ch (Tecan)

10.

Centrifugă Sigma 1 – 15 K, cu răcire

11.

Bloc vacuum air cadet (vaccum/pressure station)

12.

Ansamblu încărcător DR 100 pentru moara Retsch ZM 200

13.

Balanţă electronică de precizie SARTORIUS GE 512–OCE

MICROBIOLOGIE

14.

Microscop cu epifluorescenţă, TRINO TROPIC

Microbiologie alimentară:
detecția Listeria
monocytogenes,
Salmonella; Enumerarea
Enterobacteriaceae,
bacterii coliforme,
Escherichia coli, drojdii și
mucegaiuri, număr total
de bacterii aerobe,
Stafilococ coagulază
pozitiv, Bacillus cereus;
Analiza microbiologică a
conservelor alimentare;
Teste de sanitație folii
alimentare care intră în
contact direct sau
indirect cu produsul
alimentar; Controlul
bacteriologic al
suprafețelor de lucru de
pe fluxul tehnologic;
Analiza microbiologică a
testelor de sanitație

15.

Aparat microfotografiere Minolta X370S, cu accesorii

16.

Termostat TC 100, fără răcire, 300C

17.

Termostat TC 100, fără răcire, 41,50C

18.

Hotă bacteriologică cu flux laminar, FASTER TWO 30

19.

Termostat TCR 140, cu răcire, 250C

20.

Autoclav SYSTEC (80 l), cu 2 coşuri din inox

21.

Omogenizator STOMACKER circulator, SEWARD 400

22.

pH metru INOLAB 730 WTW

23.

Baie de apă, Jouan J30

24.

Lămpi UV Vilbert Lourmat

25.

Termostat Caloris TC 100 (370C), cu ventilaţie forţată

26.

Termostat TC 100, fără răcire, 440C

27.

Etuvă Venticell, cu ventilaţie forţată, 110 l

28.

Aparat pentru determinarea microflorei SAMPL’AIR LITE

29.

Termostat SANYO MIR-153, cu răcire, cu ventilaţie forţată, 250C

30.

PH METRU WTW – varianta Handheld Model 340i

31.

Aparat de măsurare a activităţii apei AWMD-2

32.

Analizor luminiscență sistem SURE cu kit de control pozitiv/negativ (3)

33.

Numărător automat de colonii cu cameră video

34.

Bioreactor autoclavabil pentru culturi microbiene Applikon

35.

Termostate mobile Incufrige (3)

Servicii de cercetare, de testare
  • Stabilirea termenului de valabilitate a produselor alimentare prin stabilirea unui plan de analize în funcție de matricea și de procesul tehnologic;
  • Studii de caz cu privire la nivelul de contaminare cu micotoxine al produselor alimentare prin metoda ELISA pornind de la materiile prime și ajungând până la produsul finit;
  • Detecția și cuantificarea gliadinei din produse alimentare poate ajuta producătorii din industria alimentara de produse aglutenice să își verifice sau să identifice/notifice noile produse alimentare;
  • Studii de caz pentru asigurarea igienei în spațiile alimentare cu privire la riscurile microbiologice de pe lanțul de producție a alimentelor;
  • Testarea activității antimicrobiene a agenților antimicrobieni naturali (uleiuri esențiale, nanoparticule, etc.);
  • Evaluarea unor contaminanți specifici ai produselor alimentare (bacterii si mucegaiuri) prin utilizarea sistemului Biolog MicroStation System MicroLog.